Renovatie

RENOVATIE

De start - 2012

Al in 2012 werd gesproken over een nieuwe 'Stadscampus' in de Tilburgse Spoorzone. Al snel werd deze naam vervangen door de Locomotiefhal, wat later in de volksmond 'Lochal' werd. In mei 2013 maakte de Bibliotheek bekend dat de 'Bibliotheek van de Toekomst' zich vestigt in de LocHal. Later komen daar Seats2meet, bkkc en de Kunstbalie bij.

3D lichtshow - 22 oktober 2015

Donderdag 22 oktober 2015 kon heel Tilburg en omstreken kennis maken met de LocHal en de oude glorie bewonderen. Met een 3D lichtshow werd iedereen getrakteerd op het toekomstbeeld. Wegens de grote opkomst werd de show een paar keer herhaald die avond.

Campagne 'je krijgt de ruimte' in de LocHal

In de zomer van 2016 kreeg iedereen de ruimte in de LocHal. Dit was de laatste kans om de prachtige immense ruimte te gebruiken voor een eigen activiteit. Veel Tilburgers maakte daar gebruik van, bijvoorbeeld voor yogalessen, muzikale optredens of een vergadering op locatie.

Start renovatie - 19 mei 2017

In mei 2017 gaf aannemer BINX Smartility het officiële startsein voor de renovatie met het schieten van carbid, naar goed gebruik uit het oosten van het land. Een paar weken daarvoor waren de sloopwerkzaamheden al gestart, wethouder Berend de Vries gaf deze dag het laatste zetje tegen een bijgebouw van de oorspronkelijke locomotiefhal.

Ontwerp LocHal

Na een grondige renovatie opent de LocHal eind 2018 de deuren. Het iconisch gebouw wordt tot op het bot gestript en met behoud van de glas- en staalconstructie opnieuw opgebouwd naar het ontwerp van CIVIC architects, Braaksma & Roos en Inside Outside.

Impressies van: 3DStudioPrins - CIVIC Architects

Mecanoo ontwerpt Bibliotheek van de Toekomst

Architectenbureau Mecanoo maakt de eerste ontwerpschetsen bekend voor de Bibliotheek van de Toekomst.